Fasadrenovering Norrköping

Specialister på husets yttre | 013-465 50 55

Fasadrenovering

Viktigt att tänka på när du ska renovera fasaden

Här är några generella tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet inför en fasadrenovering.

En fasadrenovering inleds alltid med en etablering. Det handlar om att sätta upp inhägnader och montera byggnadsställningar med mera för att skapa en adekvat säkerhetssituation. Huset kommer att vara något av en byggarbetsplats – men vi gör allt vi kan för att bli klara så att du kan återgå till ett normalt vardagsliv.

Vissa störningar är oundvikliga

När en fasadrenovering kör igång så kommer det att uppstå en del störningar – det är helt enkelt oundvikligt. Smuts, damm och buller uppstår och det kan vara bra att tejpa ventilationen och plasta in fönster och dörrar för att skydda inomhusmiljön.

Vi hjälper dig att hålla koll på arbetets fortgång. En kontaktperson kommer alltid att finnas tillgänglig för att svara på eventuella frågor. Vi arbetar alltid hårt för att hålla tidsplanen, om det mot förmodan skulle uppstå förseningar så informerar vi om detta. Vi ser dessutom alltid till att inleda fasadrenoveringen vid rätt tid – kommer vintern med snö och köld så blir arbetet svårt och risken för fuktskador ökar betydligt.

fasadrenovering

Viktigt att besiktiga renoveringen

När fasaden är renoverad och klar så är det dags för besiktning. En arbetsledare eller en oberoende besiktningsman kan kontroller att allt stämmer och fylla i relevanta protokoll. Finns det anmärkningar så åtgärdar vi problemen omedelbart – kostnadsfritt förstås. Det är viktigt att utföra en besiktning – om det inte görs så är risken stor att försäkringen inte gäller om en olycka skulle vara framme.

 

Skydda huset från fuktskador med en fasadrenovering